Vidám parti ötletek kicsiknek és nagyoknak, nemcsak szülinapi zsúrokra
Home
 

Zenés játékok

hangjegyek
A zenés játékokhoz a zenéket az ünnepelt kedvenc dalaiból válogassuk össze. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány zenés játék 🙂
– A gyerekek körében nagyon népszerű a lufi tánc nevű játék, azonban ezt inkább kisiskolás korosztálytól javaslom, ugyanis kisebb gyerekek gyakran félnek a lufi kidurranásától, megijednek tőle. A játék lényege, hogy minden gyerek lábára kötünk egy léggömböt, melyet tánc közben meg kell védenie, miközben a többi játékos lufiját igyekszik kidurrantani. Az a győztes, akinek a játék végére sikerül megőriznie a lufiját.
– Igen kedvelt klasszikus játék a székfoglaló is. Ennél a játéknál eggyel kevesebb széket állítunk sorba, mint ahányan játszanak. Zenére mindenki elindul a székek körül, majd amikor megáll a zene, mindenkinek meg kell próbálnia leülni egy üres székre. Akinek ez nem sikerül, az kiesik. Minden kör elején kiveszünk egy széket, míg végül már csak két játékos és egy szék marad.
– Zenés szobrok. Amíg szól a zene addig mindenkinek mozognia, táncolnia kell, de ha leáll a zene, akkor szoborrá kell merevedniük. Aki megmozdul, az kiesik a játékból.
– Labdaadogatós. A zene ütemére a gyerekek körbe adogatnak egy labdát, amikor megáll a zene kiesik az a játékos, akinek a kezében éppen ott a labda. Ezt a játékot játszhatjuk más tárggyal is, egy kalózos bulinál körbe adogathatunk például egy kalóz kardot is 🙂


Top