Vidám parti ötletek kicsiknek és nagyoknak, nemcsak szülinapi zsúrokra
Home
 

Itt a farsang, áll a bál…

Minden gyerek izgatottan várja a farsangot, amikor kedvenc mesehősének a „bőrébe” bújhat. A farsangi bulik elengedhetetlen része a jelmezek bemutatásán túl, a játékos feladatok és zenés mulatság. Olyan játékos feladatokat szeretnék most bemutatni, amelyeket mozgásos játékok után játsszunk pihenésként.
1. Jelmezes párkereső. Ehhez szükségünk lesz színes kartonra, jelmezes képekre és néhány találós kérdésre. A kartonból vágjunk ki 10×7 cm-es lapokat (kétszer annyit, mint amennyi találós kérdésünk van). Az így kapott kártyalapokat osszuk ketté, a felére írjuk fel a találós kérdéseket, a másik felére pedig ragasszunk jelmezes képeket. Indulhat is a játék! A kisebbek elé tegyük ki a jelmezes kártyákat és olvassuk fel nekik a találós kérdéseket, a nagyobbakkal hagyományos párkeresőként is játszhatjuk. Íme, néhány találós kérdés:
Kicsi fején nagy kalap, kuporog a fa alatt. (Gomba)
Melyik ács tud a legjobban főzni? (Szakács)
Tenyere-talpas hatalmas, barna bundás óriás, meglesi a méheket, s mézet rabol, ha lehet. Szamócát is szedeget, átalussza a telet. (Medve)
Hó a hasam, hó a fejem, hóból van a lábam, kezem. Orrom répa, szemem szén, mondd meg, hogy ki vagyok én! (Hóember)
Anyazin2
2. Ki van az álarc mögött? Ennek a játéknak az előkészítéséhez szükségünk lesz A4-es lapra, celluxra, ollóra, a játékhoz pedig az elkészült játéklapra és dobókockára. Vágjuk félbe az A4-es lapot és az egyik lapra rajzoljunk, vagy nyomtassunk maszkot, majd vágjuk fel hat részre. A lap másik felére ragasszunk, vagy nyomtassunk képeket rajzfilmhősökről. A felvágott maszkos lapot cellux segítségével ragasszuk fel a mesehősös lapra úgy, hogy nyitható legyen, majd mindegyiket számozzuk meg egytől hatig. A játék menete: minden gyerek sorba dob, majd kinyithatja a dobásnak megfelelő számú lapocskát, pl. 5-öst dob, akkor felhajthatja az ötös lapot. Feladat, minél kevesebb dobásból kitalálni, hogy kit rejt az álarc.
Anyazin1

2015-02-07 This post was written by Categories: Játék ötletek No comments yet


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top