Vidám parti ötletek kicsiknek és nagyoknak, nemcsak szülinapi zsúrokra
Home
 

Húsvéti tojásvadászat

tojásvadászat
A gyerekek egyik kedvenc programja a húsvéti tojásvadászat. A játék lényege, hogy a gyerekek megkeressék és egy helyre gyűjtsék a kertben/lakásban elrejtett színes tojásokat. Akár egy gyerekkel is játszhatjuk, de annál izgalmasabb, minél többen vagyunk, csapatokban is játszhatjuk.

A játék kellékei:

  • színes tojások (főtt vagy műanyag tojások)
  • minden gyereknek egy kosár, vagy kisebb táska
  • üres tojástartók (10 vagy 30 db-os), ahová menetközben kirakhatják a gyerekek a tojásokat a kosaraikból, ha az már megtelt.

A játék menete:

Minden gyerek felsorakozik, majd adott jelre elindul a tojás keresés. A játék addig tart, amíg meg nem találják az összes tojást. A végén összeszámoljuk melyik gyerek/csapat mennyi tojást tudott összegyűjteni.

Néhány jó tanács 🙂

  • A színes tojások lehetnek főtt tojások is, ebben az esetben azonban lényeges, hogy megjegyezzünk azt, hogy hány tojást, és hogy hová rejtettük el. Mi már találtunk az udvaron olyan tojást, melyet előző év Húsvétján rejtettünk el, de akkor nem lett meg 🙂
  • Fontos a játék szempontjából a tojások száma is, gyerekenként legalább 8-10 tojással számoljunk, hogy mindenkinek legyen sikerélménye.
  • A játék alatt számoljuk meg a már begyűjtött tojásokat, így a gyerekeket is tudjuk motiválni, hogy már csak x tojást kell megkeresni. Ez mindig nagy lendületet ad a játéknak, ilyenkor még nagyobb lendülettel vágnak neki, hogy megtalálják azt a pár tojást ami még hiányzik. Ráadásul ezzel elkerülhetjük azt is, hogy elfelejtkezünk egy-két tojásról.
  • Ha valakinek nincs saját kis kosárkája, akkor azt akár a tojásvadászat előtt akár közösen is elkészíthetjük kartonból.
  • A tojásfestésbe is bevonhatjuk a gyerekeket. Műanyag tojásokat például márványozó festékkel is díszíthetjük. Ez egy igen látványos módszer és a legkisebbeknek is sikerélményt nyújt.

Ha több gyerek, vagy csapat gyűlt össze, akkor a tojásvadászat után egy kisebb versenyt is rendezhetünk. Erre egy másik bejegyzésben még visszatérek 🙂

2013-03-21 This post was written by Categories: Egyéb No comments yet


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Top